Op de volgende pagina's proberen we u zo'n goed mogelijk beeld te geven van zowel ons chalet, het plaatsje Porlezza dat op korte afstand van de camping gelegen is, als ook de verdere omgeving van Porlezza en het Luganomeer. 

Het Lago di Lugano is een ware perla dácqua, waterparel. Je vindt het meer in het hart van de Alpen, omringd door prachtige natuur. Het grootste deel van het meer (63%) ligt in Zwitserland, het andere deel vind je in de Italiaanse regione Lombardia. In Italia wordt het meer ook wel Lago di Ceresio genoemd. Dat stamt af van het Latijnse ceresus wat kers betekent; vroeger stonden er namelijk veel kersenbomen langs de oevers van het meer.

Het meer ligt tussen het Comomeer en het Lago Maggiore. Het is kleiner dan deze twee meren maar de schoonheid is er niet minder mooi om.  Het is een ideale vakantiebestemming voor jong en oud.

Elke dag zwemmen in het meer, of samen een boottocht maken naar een van de pittoreske dorpen.  De grootste stad in de omgeving is het Zwitserse Lugano, waar de meeste inwoners Italiaans spreken. In de chique winkelstraat via Nassa doen de vele beroemdheden die in deze streek wonen hun boodschappen. Je vindt hier dan ook alle bekende merken. Natuurlijk is en blijft het Zwitserland, dus betalen doe je met de Zwitserse franken.